Banden monteren & balanceren

Banden monteren & balanceren

Waarom is banden wisselen zo belangrijk?

Slijtage aan banden kan gevaarlijke situaties opleveren op de weg. Tijdens onverwachte en lastige momenten, zoals noodstops of scherpe bochten, bieden ongelijkmatig versleten banden minder grip. Vooral op natte ondergronden is het oppassen geblazen. De achterkant van uw auto zal dan sneller wegglijden van de voorkant. Door minder versleten banden op de achteras te monteren, heeft u een betere wegligging.

Wanneer niet meer rijden op een band?

Als de profieldiepte van uw band minder dan 1,6 millimeter is. Dat is de wettelijke minimale profieldiepte voor alle personenwagenbanden in europa. Wij adviseren u echter uw banden bij uiterlijk 2 mm te vervangen. Wij meten altijd de profieldiepte voordat we wisselen. Is deze onvoldoende, dan zullen wij de band vervangen.

Waarom is balanceren nodig na elke wissel?

Wij balanceren na elke wissel uw banden voor maximaal rijcomfort. Hierdoor voorkomen wij hinderlijke trillingen in het stuur en in de ophanging van de auto. Dit zorgt voor onprettig rijden en is bovendien niet veilig. Bovendien gaat een gebalanceerde band langer mee en dat levert een besparing op.

Uw banden laten balanceren voor veilig en zuinig rijden

Trilt uw stuur of dashboard bij hoge snelheden (100 tot 140 km/uur)? Beweegt uw stuur zich langzaam heen en weer bij een lage snelheid (40 tot 70 km/uur)? Plan de balancering van uw banden vandaag nog in om dit rijongemak te verhelpen.

Banden in onbalans zijn onveilig

Een band die niet goed is uitgebalanceerd heeft slechter contact met de weg. Bovendien word de ophanging onnodig belast.

Balanceren voorkomt hoge kosten

Laat regelmatig uw banden balanceren om hoge reparatie- en vervangingskosten te voorkomen die u kunt krijgen als u blijft doorrijden met slecht uitgebalanceerde banden.

Alle banden balanceren

Alleen door alle banden te balanceren kunnen wij u optimaal rijcomfort zonder hinderlijke trillingen en onregelmatige slijtage garanderen. Wij adviseren u om bij de vervaging van een enkele band wel altijd alle banden opnieuw te laten balanceren.

Werkwijze balanceren

Bij balanceren worden loodjes geplaatst op specifieke plaatsen op de velgrand. Het gewicht van de loodjes heft de onbalans op. Dit doen wij op een computergestuurd apparaat waarmee het benodigde gewicht tot op de gram kan worden vastgesteld. Wij meten het wiel met de band door om vast te stellen dat hij over de hele omtrek even zwaar is. De geplaatste loodjes zijn na bandmontage niet meer zichtbaar.

Autobedrijf Hermans

Boerenkamplaan 68-A
5712 AG Someren
Telefoon: 0493-494398
Fax: 0493-490556
info@autobedrijf-hermans.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 08.00 - 18.00 uur
Zaterdag 08.30 - 12.00 uur
's Avonds op afspraak 06-22387564

Gesloten op zondag
Gesloten op maandag t/m vrijdag
tussen 12.00 en 13.00 uur.

Waarom kiest u voor ons?

Beste prijs-kwaliteitverhouding
Persoonlijke service
Onderhoud/reparatie alle merken

Icon Nijssen Media