APK Keuring

APK Keuring


De APK (Algemene Periodieke Keuring) is een in Europa verplichte keuring ten behoeve van de verkeersveiligheid en voor bescherming van het milieu.

De APK is slechts een momentopname. De APK geeft geen garantie dat de auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Een APK goedgekeurde auto houdt niet in dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatig onderhoud van uw auto of motor blijft dus heel belangrijk.

Wat wordt er gecontroleerd bij een apk keuring?

Bij de APK keuring let de keurmeester onder andere op de volgende onderdelen:


Verkeersveiligheid

Remmen
Wielophanging
Schokdempers
Banden
Stuurinrichting
Verlichting
Carrosserie


Milieu

Uitlaatgassen
Roetmeting (dieselmotoren)
Viergasmeting (benzinemotoren)


Algemeen

Kentekenbewijs deel I
Voertuigidentificatienummer
Gebruikte brandstof

 

Wanneer APK?

Wanneer en hoe vaak moet u uw auto laten keuren? Dit hangt af van het type brandstof waarop uw auto rijdt, hoe zwaar uw auto weegt en sinds wanneer uw auto voor het eerst op de weg is. Als uw auto al eerder een APK keuring heeft gehad en is goedgekeurd, geldt de datum op het keuringsrapport als datum waarvoor uw auto opnieuw moet zijn gekeurd.

APK voor auto's op benzine en/of elektromotor

Rijdt uw auto op benzine of heeft deze een elektromotor en is deze nog niet eerder gekeurd, dan hoeft de eerste keuring pas plaats te vinden 4 jaar nadat uw auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Na de eerste APK keuring moet uw auto in de 4 jaar daarna 1 keer per 2 jaar worden gekeurd. Na deze periode (dus na 8 jaar na de eerste toelating op de weg) is een jaarlijkse APK keuring verplicht.

APK voor auto's op diesel of lpg

Als uw auto op Diesel of LPG (gas) rijdt, moet de eerste APK keuring 3 jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten plaats vinden. Na de eerste APK keuring moet uw auto jaarlijks gekeurd worden.

APK voor zware auto's

Voor alle auto's die zwaarder zijn dan 3.500 kilo (3,5 ton) geldt er een jaarlijkse APK keuringsplicht. Dit geldt voor zware auto's die voor het eerst na 1 januari 1960 op de weg zijn toegelaten.

Wanneer APK laten keuren?

Als uw auto al eens eerder is gekeurd is de APK vervaldatum zichtbaar op het keuringsrapport van uw auto. Daarnaast kunt u ook de APK vervaldatum van uw auto op de website van de RDW bekijken. U kunt uw auto tot twee maanden voor de eerstvolgende APK vervaldatum laten keuren.

Gratis APK

In combinatie met een grote onderhoudsbeurt voeren wij de jaarlijkse APK keuring gratis voor u uit. U betaalt dan alleen voor de viergasmeting of roetmeting en de afmeldkosten.

APK Reminder

Laat ons u tijdig per e-mail informeren over uw APK. Zo voorkomt u tevens een eventuele boete (€100,-) voor een te late APK-keuring.

Autobedrijf Hermans

Boerenkamplaan 68-A
5712 AG Someren
Telefoon: 0493-494398
Fax: 0493-490556
info@autobedrijf-hermans.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 08.00 - 18.00 uur
Zaterdag 08.30 - 12.00 uur
's Avonds op afspraak 06-22387564

Gesloten op zondag
Gesloten op maandag t/m vrijdag
tussen 12.00 en 13.00 uur.

Waarom kiest u voor ons?

Beste prijs-kwaliteitverhouding
Persoonlijke service
Onderhoud/reparatie alle merken

Icon Nijssen Media